Johan Verbeke: “Eén zwaluw maakt de lente niet.”

Foto: Rudy DECLERCK


Handzame / Kortemark –

De nieuwe T1 Johan Verbeke miste zijn entree niet. Het aureool van succestrainer wil hij allerminst aangemeten krijgen. De eerste horde is genomen, de operatie redding is ingezet voor NSVD na de 2-0 zege tegen Geluveld.

Handzame telt nu elf punten en houdt meteen Dikkebus, dat verloor, en Gits, dat gelijk speelde, in het vizier.

“Elke verdienste voor die eerste overwinning gaat naar de spelers die op het veld stonden. Zij moeten aan mijn kant staan en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was dat ze mee in mijn verhaal stapten. Per slot van rekening vallen er nog veertien wedstrijden af te werken en meer dan veertig punten te verdienen”, vertelde Verbeke.

“Je kunt natuurlijk stellen dat we na verloop van tijd tegen tien man voetbalden in de eerste helft en zelfs tegen negen in de tweede periode. Daardoor liep het uiteraard wat makkelijker, maar je kunt niet uit het oog verliezen dat we die uitsluitingen op een terechte en eerlijke manier afdwongen. De doelpunten zouden sowieso gevallen zijn. We kregen nog voldoende mogelijkheden om de eindscore verder op te fokken maar ik ben vooral tevreden dat mijn twee spitsen, Pype en Kenneth Hemeryck, scoorden.”

Trein moet snelheid halen

“Uiteraard maakt één zwaluw de lente niet. Zondag starten we opnieuw met 0-0 maar de over mijn lijk mentaliteit die ik opmerkte, is precies wat ik voor ogen had. Het potentieel heeft NSVD zonder meer, nu moeten we er het maximum uit halen. Brielen onderschatten we geenszins. In Veurne stond het aan de rust nog 0-0, dat zegt veel. Dezelfde massale inzet van tegen Geluveld zal ongetwijfeld nodig zijn. De trein staat min of meer op de rails, nu moet hij snelheid halen”, stelde Johan Verbeke voor.Continua a leggere